domingo, 11 de abril de 2010

Solidaritat = Pressupost zero

El poble saharauí és l’únic estat del món que sobreviu amb pressupost 0. Al cap de l’any el govern del Front Polisari es reuneix perquè cada ministre exposi les necessitats prioritàries del seu àmbit al ministeri de Cooperació. Un cop tenen acordades les principals demandes les transmeten als representants a l’exterior perquè busquin finançament a les associacions estrangeres.

Un tant per cent dels projectes que aproven les associacions va destinat a pagar metges, professors i altres professionals que treballen dia a dia sense rebre un sou fix a canvi. Molta de l’activitat és d’arrel voluntària i amb la responsabilitat que no podran tirar un poble endavant si no es cobreixen les necessitats més bàsiques com poden ser l’educació, la sanitat o l’accés a l’aigua potable.

La seva experiència demostra que es possible autogestionar un país sense un sistema econòmic establert com el que s’ha estipulat al món occidental.

2 comentarios:

  1. Bernat,

    un projecte interessant, els petits tasts que ens podeu donar (entenc les males condicions d'internet) fan que quan tornis hauras d'organitzar una super sessió i aglutinar-nos a tots per explicar amb detall aquesta aventura!

    Molts anims!

    Gemma

    ResponderEliminar
  2. Companys/es. Bernat.

    Estic seguint les vostres aventures. Em vénen tants records d'ara farà un any...

    En efecte, el poble sahrauí és molt digne. Hem de fer difusió d'aquesta tremenda injustícia. A veure si vosaltres, futurs periodistes i politòlegs, ho aconseguiu.

    Amunt i força. Records a tot l'equip.

    Sergi

    ResponderEliminar